Boomstamtafels

Boomstamtafels

De trend van het moment! Kies uw tafelblad en onderstel zelf uit!

Lees meer
Wij hebben de grootste collectie teak tuinmeubelen van Nederland!
Vorm & Maat
Type
Merken
Min: €0
Max: €3000
Boomstamtafel 200 cm

€679,00

€1.095,00
Boomstamtafel 300 cm

€1.429,00

€1.799,00
Boomstamtafel 350 cm

€1.597,00

€1.999,00

Boomstamtafel voor binnen en voor buiten.

 

De boomstamtafel is een stoere tafel die prachtig staat in de eetkamer, maar ook buiten! Ja, ook in de tuin kunt u deze boomstamtafels gewoon gebruiken! De boomstamtafels bestaan uit één gedeelte en zijn volledig massief. Ze zijn dus niet verlijmd. Om extra stevigheid te garanderen van zo'n groot massief boomstamblad hebben we een stalen pin in de kopse kanten verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het blad niet helemaal krom kan trekken. Wij leveren de boomstamtafels in diverse maten. De tafels zijn leverbaar in de volgende maten

 

- 160 cm

- 200 cm

240 cm

300 cm

350 cm


Kies uw boomstafel tafelblad zelf uit!

Elk boomstam tafelblad is weer anders en daarom kunt u bij ons uw tafelblad zelf uitkiezen! Wanneer u deze heeft gekozen kunt u uw favoriete onderstel kiezen om de boomstamtafel helemaal te personaliseren. Zo kunt u een mooie rustieke boomstamtafel maken, maar ook een industriële of zelfs een moderne.

 

Industriele boomstamtafels

 

U kunt natuurlijk het charismatische houten onderstel kiezen, maar voor extra diversiteit kunt u ook uit een groot assortiment aan industriële onderstellen kiezen. Hiermee kunt u de tafel nog meer laten onderscheiden.

De stalen poten zijn met uiterste precisie gelast en de bevestigingsplaten lasergesneden. Zo passen deze onderstellen perfect onder de boomstam eettafel. De tafelpoten kunnen in allerlei varianten worden geleverd. Zo kunt u kiezen voor een transparante look, gepoedercoate look en indien u de tafel buiten wilt zetten ook verzinkt en gepoedercoat. Dit is belangrijk zodat de industriële tafelpoten niet gaan roesten. Fijn om te weten is dat wij bij de grotere maten in elk geval hebben gekozen voor kokers van 12cm dik. Zo vallen de industriele tafelpoten extra goed op en zijn ze in verhouding met de tafel.

 

Een aantal voorbeelden van de stalen onderstellen zijn:

 

- Matrix poot

 

Deze poot is eigenlijk een dubbele kruispoot die in het midden van de tafel komt te staan. Ideaal wanneer u de gehele tafel wilt benutten. U kunt door deze poot overal de stoelen zetten

 

- Trapezium poot

 

Deze mooie u-vormige poot wordt zodanig aan de tafel gezet zodat u de kopse kanten nog kunt gebruiken. U kunt uiteraard er ook voor kiezen deze poten nog iets verder naar de kopse kanten te plaatsen zodat er meer zitplaatsen in het midden zijn.

 

-Kruispoot

 

Deze poot heeft een stoer uiterlijk en kan net als de trapziumpoot worden gezet waar u maar wilt. Standaard zetten wij deze zodanig dat u aan de kopse kant een stoel kunt plaatsen.

 

Wat kan u verwachten van een boomstamtafel?

 

U kunt de tafel natuurlijk binnen zetten, maar laat u niet tegenhouden om hem ook lekker buiten te gebruiken! Wanneer u de tafel buiten zet zult u merken dat het boomstam tafelblad hier en daar wat gaat scheuren. Dit is niet erg, doet niets af aan de constructieve stevigheid en geeft de boomstamtafel een mooie rustieke look.

Ook binnen kan het tafelblad nog gaan werken. Het is dus echt een eigenschap van deze boomstambladen en is belangrijk om in de gaten te houden wanneer u er over nadenkt om deze tafels aan te schaffen. Wij raden u aan om de tafel in elk geval te behandelen met Teak Shield. Dit product werkt ook ontzettend goed op de suar houten ondergrond, en zorgt ervoor dat vlekken en waterkringen niet in het hout trekken. U kunt er ook voor kiezen om het blad een epoxy-behandeling te geven. Hiermee wordt het tafelblad mooi glad en is hij volledig beschermd tegen vlekken.

 

Suarwood - Een unieke houtsoort

 

Onze boomstamtafels zijn niet gemaakt van eikenhout, maar van Suarhout. De Saman Samanea, zoals de boom in de volksmond wordt genoemd is een boom die zich kenmerkt door een unieke loop vorming van de nerf. De boom groet in een paraplu vorm en is niet bedreigd. Deze bomen komen uit Indonesische plantages waar ze mogen worden gekapt. Het suar hout is dus gecertificeerd. Om ervoor te zorgen dat het hout zijn oorspronkelijke vorm behoudt zorgen wij ervoor dat de tafels goed gedroogd worden.

 

Boomstam vergadertafel – Perfect voor op kantoor

 

Regelmatig krijgen we aanvragen voor lange boomstamtafels die kunnen worden gebruikt als vergadertafel op kantoor. Onze boomstamtafels kunnen worden geleverd tot 350cm! Zo kunt u op uw gemak vergaderen aan een karakteristieke tafel, waar alle collega’s aan kunnen zitten. De boomstamtafel wordt op kantoor zeer gewaardeerd door onze klanten omdat het een rustgevende natuurlijk look geeft.

 

Levering van de boomstamtafel

 

Wij leveren de boomstamtafel uiteraard bij af. Wij kunnen de tafel ter plekke monteren of al helemaal gemonteerd afleveren. Inmiddels hebben we flink wat ervaring opgedaan om deze zware jongens in de tuin of het huis te krijgen, dus we denken graag met u mee wat hierin de mogelijkheden zijn. 

Wij leveren de tafels gratis af indien de bestemming gemakkelijk is te bereiken. Indien het wat ingewikkelder is kunnen we met u bespreken wat de opties zijn. Hierbij rekenen wij deze extra gemaakte kosten aan u door. 

 

U kunt deze boomstamtafels bij ons in de showroom bekijken of uw blad online uitkiezen! Bekijk voor meer informatie ook even onze introductie video!