Tuinbanken

Tuinbanken

De tuinbank is niet meer weg te denken uit de tuin. Het is een comfortabele zit en een mooie toevoeging aan het uiterlijk van de tuin. Bij ons heeft u een zeer ruime keuze!

Lees meer
Wij hebben de grootste collectie teak tuinmeubelen van Nederland!
Vorm & Maat
Soorten
Merken
Min: €0
Max: €1500
Tuinbank James 210 cm

€899,00

€1.049,00

Teak tuinbanken – Van sierlijk en klassiek tot modern en hip.

 

De teak tuinbank is een favoriet tuinmeubelstuk in de meeste tuinen. Niet voor niets, de houten tuinbank is namelijk multifunctioneel. Het is mooi en decoratief, maar ook heerlijk comfortabel en een plek waar je even heerlijk je gedachten kunt legen. De teakhouten tuinbank wordt tegenwoordig gebruikt voor allerlei doeleinden zoals aan een tuintafel, los tegen een muur of haag of rond een boom. Onze klanten kiezen graag voor een teakhouten bank omdat teak bestand is tegen weersinvloeden zoals regen en ultraviolette straling van de zon. Wanneer we het hebben over een houten bankje maken we onderscheid in twee verschillende typen, namelijk:

 

Teak tuinbank met rugleuning - Van parkbank tot stationsbank.

 

Dit zijn zeer populaire banken die worden gebruikt los in de tuin bijvoorbeeld tegen een muur of haag, of rond een boom. Waar vroeger voornamelijk gebruik werd gemaakt van klassieke parkbank of engelse tuinbank designs kunt u ze nu verkrijgen in allerlei designs en typen. Zo voeren wij bijvoorbeeld de stationsbank serie die zich kenmerkt door schitterend houtsnijwerk en een retro karakter. Maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor onze James teak bank die zeer modern en hip is door zijn brede planken. Dit laatste voorbeeld is erg handig aan tuintafels omdat de James bank geen armleuningen heeft. 

Al onze tuinbanken zijn verkrijgbaar met mooie tuinkussens die u in uw favoriete kleur, stof en merk kunt krijgen. Zo kunt u het tuinbankje heerlijk comfortabel maken en prachtig decoreren.

 

Teak tuinbank zonder rugleuning - Kiest u voor een robuuste teakhouten tuinbank, retro of modern?

 

De houten tuinbank zonder rugleuning wordt veel gebruikt aan tafels, maar wordt ook voor vele andere doeleinden gebruikt. Een teakhouten bank is namelijk schitterend en praktisch op: bowlingbanen, golfbanen, tennisbanen, scholen , kleedkamers etc. Daarom wordt deze bank ook wel een tennisbank genoemd. Wij kunnen deze banken leveren in allerlei verschillende maten zodat hij zeker past aan uw tuintafel of bestemmingsplan. 

Al onze banken zijn vervaardigd uit a-kwaliteit plantage teakhout of gerecycled teak

 

Montage en levering van uw nieuwe houten tuinbank - Onze service

 

Wanneer u net uw nieuwe tuinbank heeft gekocht wilt u zo snel mogelijk uw nieuwe teak tuinmeubelen in gebruik gaan nemen en zit u niet te wachten op een bouwpakket. Daarom nemen wij u dit werk uit handen, dat hoort gewoon bij onze service. Het overgrote deel van onze tuinmeubelen is op voorraad en wordt geleverd binnen 7 dagen. Wanneer wij wij dit doen dragen wij zorg voor de montage en zetten wij de meubelen direct op de juiste plek bij u in de tuin. Bij de montage maken wij gebruik van teakhouten deuvels en houtlijm voor een stevige constructie. Wanneer er bewegende delen zijn maken wij gebruik van messing. Messing roest niet en zal het teakhout derhalve ook niet aantasten.

 

Vragen of advies nodig over onze tuinbanken?

 

Op onze webshop kunt u direct u favoriete houten tuinbank kiezen en bestellen. Wilt u echter wat meer informatie of advies over het product of over welke tuinbank voor u het beste is dan kunt u altijd even contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom. Onze teakspecialisten helpen u graag verder! 

 

Welke kwaliteit voeren wij en waarom is dat belangrijk?

 

Wij verkopen alleen a-kwaliteit teakhout en gerecycled teakhout. Niet al het teakhout is hetzelfde en heeft al helemaal niet dezelfde levensverwachting. Ons teakhout is gecertificeerd en komt vanuit plantages waar er duurzaam met het hout wordt omgegaan. Dit betekent dat voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant. U wilt natuurlijk lang genieten van uw tuinbank, dus kan er geen jong hout (spinthout) worden gebruikt of stukken waar knoesten inzitten. Dit gaat meer dan normaal werken en kan de levensduur van uw teak tuinmeubel aanzienlijk verkorten. Vaak wordt mindere kwaliteit teakhout chemisch behandeld om dit te verdoezelen. Bij de teakspecialist krijgt u het eerlijk verhaal, en koopt alleen de beste kwaliteit. Houd ook regelmatig onze site in de gaten voor een tuinbank aanbieding.